Gratis verzenden vanaf €25 * Minimaal bestelbedrag is 1 euro.

Irisvouwen de Techniekbeschrijving.

Uitleg over de irisvouwen techniek:

Bij irisvouwen is het model je uitgangspunt. De vorm van dat model snijd je uit de kaart en het gat vul je vervolgens van buiten naar binnen op met gevouwen strookjes papier van gebruikte enveloppen. Je werkt aan de verkeerde kant van de kaart (dus in spiegelbeeld) en plakt aan het eind de kaart op een andere kaart.
In onze winkel verkopen we diverse patronen voor irisvouwen die u als model kan gebruiken.groene kikker irisvouwen patroon

 1. Je snijdt de vorm van het model uit de kaart.
 2. Leg de kaart met het gat precies op het model (je kijkt nu tegen de verkeerde kant van de kaart aan) en zet de kaart vast op je snijmat met boven en onder een stukje schilderstape.
 3. Kies enveloppen uit met verschillende motiefjes, die een mooie combinatie vormen. Het kan ook met cadeaupapier of vouwblaadjes.
 4. Knip hiervan strookjes van 2 cm breed en maak stapeltjes van kleur a, kleur b, kleur c en eventueel kleur d en e. (Dit ligt aan het model dat je maakt) Voor sommige modellen gebruik je 3, andere 4 of 5 kleuren.
 5. Vouw elk strookje op dezelfde manier over de hele lengte dubbel met de mooie kant naar buiten.
 6. Neem een gevouwen strookje van kleur a en leg dit over vakje 1 van het model met de vouwkant naar het midden. Dit knip of scheur je af op maat en plakt het met iets plakband aan beide zijden vast.
 7. Neem kleur b en leg het strookje op vakje 2 van het model. Plak dit weer links en rechts vast.
 8. Neem kleur c en leg die op vakje 3. Plak vast.
 9. Dan ben je rond als je 3 kleuren gebruikt. Als je 4 of 5 kleuren gebruikt ga je nog verder. Als je rond bent begin je weer met kleur a op vak 4, kleur b op vak 5, kleur c op vak 6. Je gaat zo steeds rond.
 10. De strookjes op nr 1, 4, 7, 10 enz hebben allemaal kleur a en de strookjes op nr 2, 5, 8, 11 enz allemaal kleur b en de strookjes op nr 3, 6, 9, 12 enz hebben allemaal kleur c.
 11. Als je alle strookjes opgeplakt hebt haal de je kaart voorzichtig los en kijk je hoe het geworden is.
 12. Aan het eind plak je in het midden een stukje holografisch papier.
 13. Als je helemaal klaar bent plak je de kaart op een dubbelgevouwen kaart.

Als je een model hebt met armen of bijvoorbeeld een hoofd. Dan moet je eerst alle delen inplakken waar geen cijfer in staat. Het vouwen doe je dan als laatste.

Veel succes bij het irisvouwen.

Betaal veilig met iDeal, paypal of een bankoverschrijving. ×
Vanaf 25 euro berekenen we geen verzendkosten. ×
Betrouwbare verzending met PostNL ×
Heeft u speciale wensen, vraag ons naar de mogelijkheden. ×